Potapljanje

kje se potapljamo, oprema

Potapljanje2

 

Potapljanje pomeni občudovanje in spoštovanje podvodnega sveta. Če se bomo potapljali tako, da bomo podvodnemu svetu prisluhnili in se z njim zlili, bomo po vsakem potopu bogatejši za nova spoznanja o prečudovitem podvodnem svetu.

Potapljanje v našem klubu

V klubu se trudimo, da bi se čimveč potapljali. To skušamo doseči z organiziranjem čim večjega števila vodenih potopov in seveda potapljaških taborov. V klubu največ pozornosti posvečamo varnemu potapljanju. Varnost pri potapljanju naših članov zagotavljamo z neprestanim izobraževanjem in nadgrajevanjem potapljaških veščin in znanj.

Organizirani potopi so natančno načrtovani in vodeni s strani izkušeni potapljačev. Le če smo primerno pripravljeni na potop, bomo v njem uživali.

 

 

Letno se organizirata dva tradicionalna potapljaška tabora (prvomajsko potapljanje ter potapljanje v Sv. Marini) ter Facebook potop oziroma predstavitveni potop za nove interesente/člane.

Izeti2

Izposoja potapljaške opreme, polnjenje zraka in Nitrox-a

Člani kluba in drugi si lahko izposodijo klubsko potapljaško opremo in napolnijo svoje jeklenke z zrakom vsak petek med 20. in 21. uro. Izposoja klubske potapljaške opreme se izvaja v skladu s pravilnikom in po veljavnem ceniku.

Člani kluba si trenutno lahko izposodijo:

  • potapljaške jeklenke,
  • regulatorje,
  • kompenzatorje plovnosti,
  • potapljaški računalnik,
  • potapljaške obleke in pasove z utežmi ter
  • potapljaško svetilko.

V klubu se trudimo, da opremo redno dopolnjujemo in posodabljamo.

VSA POTAPLJAŠKA OPREMA JE REDNO PREGLEDANA IN SERVISIRANA PRI POOBLAŠČENEM SERVISERJU.